Ontdek onze activiteiten!

Duvel TD

Duvel-TD is de meest geanticipeerde tent TD van de VUB, georganiseerd door de Wetenschappelijke Kring en studentenkring voor bio-ingenieurs, Biotecho. Op Duvel-TD schenken wij 4 volledige Duvels (33cl) voor 5 euro, m.a.w. we vervangen de pils door Duvel. Dit alles is mogelijk dankzij onze liefde voor studentikoziteit, en om iets terug te geven aan de studenten van de VUB die het studentenleven leuk maken. Dat maakt Duvel-TD één van de meest successvolle tent-TD's van de Vrije Universiteit Brussel. Historisch gezien organiseren wij Duvel-TD op donderdag in de week na studentenfeest Sint-Verhaegen (m.a.w. rond donderdag 27 november)
Job Day Sciences van de Wetenschappelijke Kring en de Cercle des Sciences, Vrije Universiteit Brussel en de l'Université Libre de Bruxelles

Jobday - Sciences

De Jobday­Sciences is een jaarlijkse gelegenheid waar bedrijven de kans krijgen om studenten te ontmoeten uit de wetenschappelijke faculteiten van zowel de ULB als de VUB. Deze wordt georganiseerd door de Wetenschappelijke Kringen van de VUB en ULB in samenwerking met de Faculteit Wetenschappen­ en Bio­ingenieurswetenschappen van de VUB, de Faculteit Wetenschappen van de ULB en de faculteit Farmacie van de ULB.

Op dit uniek evenement krijgen bedrijven de gelegenheid om zich bekend te maken bij de Masterstudenten en doctorandi uit de wetenschappelijke faculteiten van de VUB en ULB. Tegelijkertijd krijgen de studenten de kans om in contact te komen met de bedrijfswereld. Ze kunnen zich voorstellen bij bedrijven die hun interesse opwekken en zo hopelijk een sollicitatiegesprek bemachtigen. Daarnaast zullen er ook, zoals bij de vorige edities, 3de Bachelor en Masterstudenten aanwezig zijn die op zoek zijn naar een stageplaats.

Eindejaars-Barbecue van de Wetenschappelijke Kring, Vrije Universiteit Brussel

WK Eindejaarsbarbecue

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Wetenschappelijke Kring een BBQ op het einde van het 2de semester. Iedereen is welkom om te komen genieten van lekker gegrild vlees, verse groentjes en verfrissende dranken op het grasplein aan de VUB-tiek. Ons bestuur staat vanaf 18u klaar om jullie te voorzien van al dit lekkers. Aansluitend op onze barbecue zal ook de eindejaars-TD plaatsvinden, wat van onze barbecue de perfecte gelegenheid maakt om de nodige energiereserves op te slaan om daarna het einde van het academiejaar te vieren in de tent.
Nacht van de Wetenschappen (galabal van de Wetenschappelijke Kring), Vrije Universiteit Brussel

Nacht van de Wetenschappen

De Nacht van de Wetenschappen is het galabal van de faculteit Wetenschappen en Bio-Ingenieurswetenschappen, georganiseerd door de Wetenschappelijke Kring. Geniet van een magische avond met de slimste wetenschappers en een leger van obers die klaar staan om jullie te bedienen. Geniet van een heerlijk diner en een fantastisch dansfeest in een kasteel of een prachtige hoeve.
Tropical-TD, Vrije Universiteit Brussel

Tropical TD

De meest tropische TD van het academiejaar is ongetwijfeld Tropical TD, omdat wij graag de lente vieren! Bij Tropical TD toveren wij BSG om tot een heus tropisch oerwoud. Op Tropical TD genieten studenten van onze heerlijke cocktails en fantastische beats, omringd door bloemen en bladeren.
Skireis van de Wetenschappelijke Kring, Vrije Universiteit Brussel

WK Skireis

Net zoals enkele andere studentenkringen op de Vrije Universiteit Brussel organiseert de Wetenschappelijke Kring jaarlijks een fantastische skireis. Hoewel deze niet wordt geadverteerd als een "VUB Skireis", verwelkomen wij alle studenten van alle leeftijden en alle achtergronden. Wij onderscheiden ons door het kleine, gezellige karakter van onze reis waardoor wij al onze gasten kunnen verwennen met de skireis die zij verdienen. Naast het streven naar de meest voordelige prijs staan wij ook garant voor de kwaliteit van onze reis. Dankzij de samenwerking tussen het ski-team en Skikot krijgen wij dezelfde voordelen als alle grotere reizen, m.b.t. gratis vaten, desperados, jägermeister, cava, vodka-Redbull, enz... Dit maakt dat door het kleinere karakter van de WK Skireis, de deelnemers meer waar voor hun geld krijgen in vergelijking met de grotere skireizen.
WK Infoweek, Vrije Universiteit Brussel

Infoweek

Naast feesten en plezier zijn wij ook nog studenten van de exacte wetenschappen. Hiervoor moet heel wat gestudeerd worden, wat voor eerste-bachelors vaak heel eng is. Hoewel WK-leden steeds klaarstaan om studiemoeilijkheden van de baan te vegen, leveren wij graag een extra inspanning! Daarom organiseert WK jaarlijks in december een heuse infoweek voor alle studenten uit de eerste bachelor! Tijdens deze week komen alle richtingen aan bod. Elke middag krijgen studenten van één of twee richtingen de kans om al hun examen- en studie-gerelateerde vragen te stellen aan meer ervaren wetenschappers-in-wording. Met deze infoweek hopen wij de generatiestudenten te motiveren tot een succesvol eerste semester!
Wetenschapsquiz van de Wetenschappelijke Kring

Wetenschapsquiz

Jaarlijks organiseren wij een grootse wetenschapsquiz. Ben jij trots op je algemene kennis over alle wetenschappelijke gebieden? Kan jij het team samenstellen dat beter is dan al de rest? Dan kan de wetenschapsquiz ervoor zorgen dat je met fantastische prijzen naar huis gaat.